Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ευθεία απειλή Λαφαζάνη: Καμία συμφωνία εαν δεν είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές εξαγγελίες μας – Αόριστη έννοια ο έντιμος συμβιβασμός

Π. Λαφαζάνης: Ταφόπετρα για την Αριστερά και τελική λύση καταστροφής για τον τόπο η άτακτη υποχώρηση.Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας προειδοποιεί την κυβέρνηση : Για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.Η έννοια του "έντιμου συμβιβασμού" είναι αόριστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάστιχο, τονίζει ο Π. Λαφαζάνης.Μην εξωραϊστεί η συμφωνία απλώς με την προσωρινή αποφυγή μέτρων, είναι το μήνυμα που στέλνει.

Π. Λαφαζάνης : Ταφόπετρα για την Αριστερά και τελική λύση καταστροφής για τον τόπο, η άτακτη υποχώρηση






Μεταξύ συμπληγάδων πλέει η κυβέρνηση. Από τη μία οι δανειστές που ολόενα και αυξάνουν τις απαιτήσεις τους, και τον Σόιμπλε να μιλάει ανοιχτά για ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας και από την άλλη ο Π. Λαφαζάνης που απαιτεί να μην γίνει καμία υποχώρηση.

"Μία "άτακτη υποχώρηση" ή μία "ταπεινωτική υποταγή" θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και "τελική λύση" καταστροφής για τον τόπο" δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνης στο Πρώτο Θέμα.

Προειδοποιεί πως " για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" και προσθέτει "οι κόκκινες γραμμές μας" παραμένουν αξεθώριαστες".

"Η συμφωνία με τους εταίρους ή θα έχει αυτή τη συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει" λέει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι " μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλέι τριγμούς και κλυδωνισμούς. Αντίθετα, για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας συναίνεσης μέσα στο κόμμα και αποδοχής και στήριξης από τον κόσμο της Αριστεράς. Μία τέτοια συμφωνία επιδιώκουμε ως κυβέρνηση και όχι συμφωνία μνημονιακής συνέχειας".

Προσέξτε πως ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας αποδομεί τυχόν έντιμο συμβιβασμό, αλλά πως σπεύδει να καταδικάσει τυχόν αναβολή καυτών ζητημάτων, εννοώντας τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Η έννοια του "έντιμου συμβιβασμού" είναι αόριστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάστιχο για να καλύψουν τα πάντα τονίζει ο Π. Λαφαζάνης και προσθέτει.
"Η ουσία είναι μια: οι λεγόμενοι εταίροι επιδιώκουν μια συμφωνία σκληρής νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης στον αντίποδα των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης. Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εξωραϊστεί απλώς με την προσωρινή αποφυγή κάποιων από τα πιο ακραία και άγρια αντικοινωνικά μέτρα που θέλουν να της επιβάλλουν".

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου