Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η ελίτ των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ -Επιβίωση, διάσωση, τακτική και εξουδετέρωση στόχων [εικόνες]

Η εκπαίδευση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων, των ανθρώπων που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι δύσκολη, επίπονη, εξαντλητικοί και μόνο οι καλύτεροι μπορούν να τα καταφέρουν.


Για να μπορέσει κάποιος να αναρριχηθεί στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, στους MARSOC (United States Marine Corps Forces Special Operations - Σώμα Πεζοναυτών Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ), θα πρέπει να περάσει από μία 11μηνη εξαντλητική εκπαίδευση, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η άριστη χρήση επτά όπλων.
Για να ενταχθεί ένας υποψήφιος στους MARSOC, θα πρέπει πρώτα να υπηρετήσει ως πεζοναύτης και στη συνέχεια να πάει για τη συνέχεια της εκπαίδευσης του στο στρατόπεδο Lejeune, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η πρώτη φάση της εκπαίδευσης περιλαμβάνει 10 εβδομάδες με έμφαση στις δεξιότητες που θα πρέπει να αναπτύξουν οι υποψήφιοι.
USMC/Sgt. Kyle McNally

Ανάμεσα σε αυτές είναι η άριστη φυσική κατάσταση
USMC/Cpl. Thomas Provost

Η ικανότητα κολύμπι είναι από τα βασικά ζητούμενα 
USMC/Cpl. Steven Fox

Όλοι οι πεζοναύτες θα πρέπει επίσης να αποκτήσουν δεξιότητες επιβίωσης, αντίστασης, απόδρασης, τακτικής στη μάχη, φροντίδα θυμάτων
USAF/Master Sgt. Larry Carpenter

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Πρώτης φάσης, οι πεζοναύτες θα περάσουν στη Δεύτερη φάση, η οποία περιλαμβάνει εκπαίδευση 8 εβδομάδων σε μία μικρή ομάδα
USMC/Cpl. Steven Fox

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει μικρές επιχειρήσεις με βάρκα, αλλά και συλλογή πληροφοριών
Staff Sgt. Robert Storm via Wikimedia Commons

Εκπαίδευση στην αναγνώριση
USMC/Sgt. Kyle McNally

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, οι πεζοναύτες που τα έχουν καταφέρει μπαίνουν σε ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης 5 εβδομάδων 
US Marine Corps Photo

Η τρίτη φάση της εκπαίδευσης επικεντρώνεται στις απαραίτητες πολεμικές δεξιότητες που όλα τα μέλη της MARSOC πρέπει να κατέχουν για να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια των αποστολών τους .
USAF/Master Sgt. Larry Carpenter

Εκπαίδευση σε αυτόματα όπλα και πιστόλια, σκοποβολή και εξουδετέρωση στόχων
USMC/GySgt. Josh Higgins

Εκπαίδευση σε τακτικές και τεχνικές που απαιτούνται για επιτυχείς επιχειρήσεις επιδρομών σε αστικές, απομονωμένες, αλλά και θαλάσσιες περιοχές.
USMC/Gunnery Sgt. Robert Storm

Η τέταρτη φάση είναι και το τελευταίο στάδιο εκπαίδευσης και διαρκεί επτά εβδομάδες. Σε αυτή φάση οι πεζοναύτες καλούνται να δείξουν στην πράξη όλα αυτά για τα οποία εκπαιδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα.
US Marine Corps/ Staff Sgt. Robert Storm

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου