Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Apple: iPhone SE στις 4 ίντσες και νέο, μικρότερο iPad Pro


Νέες, μικρότερες εκδόσεις του iPhone και του iPad Pro παρουσίασε η Apple σε event στο Σαν Φρανσίσκο.


Το iPhone SE, στις 4 ίντσες, έχει την ίδια επεξεργαστική ισχύ και επιδόσεις στα γραφικά με το μεγαλύτερο iPhone 6S, ενώ έχει τη δυνατότητα να τραβήξει βίντεο 4Κ από την κάμερά του των 12 megapixel.
Θα είναι διαθέσιμο σε 110 χώρες από τα τέλη του Μαΐου και με αρχική τιμή στα 399/499 δολάρια (16 και 64 GB αντίστοιχα), είναι το πιο φθηνό iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία, ενώ ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι ο επεξεργαστής Α9.
ο λειτουργικό του είναι το iOS 9.3 και διαθέτει επίσης βελτιωμένο σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει βελτιωθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.
Όσον αφορά στην οθόνη, είναι η ίδια IPS Retina που είχε και το iPhone 5S, με ανάλυση 1.136x640, στα 326 ppi. Αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια του αμερικανικού κολοσσού στη «μέση» κατηγορία. Εμφανισιακά θυμίζει το iPhone 5S, ενώ οι παραγγελίες αρχίζουν την Πέμπτη.
Είναι εμφανές πως η εταιρεία ευελπιστεί με το φθηνότερο αυτό μοντέλο να τονώσει τις πωλήσεις του iPhone, οι οποίες παρουσιάζουν αποδυνάμωση, καθώς και να αποκτήσει μεγαλύτερο «αποτύπωμα» στην Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές γενικότερα.
Όσον αφορά στο νέο iPad Pro, έρχεται με οθόνη των 9,7 ιντσών- ίδιου μεγέθους με το πρώτο iPad. Η τιμή του αρχίζει από τα 599 δολάρια για το βασικό μοντέλο, και φτάνει ως τα 899 για το μοντέλο των 256 GB. Είναι ιδιαίτερα λεπτό και ελαφρύ (όπως το iPad Air 2) και διαθέτει κάμερα των 12 megapixel. Διαθέτει πολλά ίδια χαρακτηριστικά με τον μεγαλύτερο (12,9 ίντσες) «αδελφό» του.
Το «πακέτο»περιλαμβάνει τεχνολογία True Tone στην οθόνη, με αισθητήρες ambient light για την αυτόματη προσαρμογή των χρωμάτων στον γύρω φωτισμό. Ακόμη, υποστηρίζεται το Night Shift mode, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του iOS 9.3 update.
Ο επεξεργαστής του είναι ο Α9Χ, όπως και στο μεγαλύτερο μοντέλο iPad Pro που παρουσιάστηκε πέρυσι.Η κάμερά του είναι των 12 megapixel, και η εμπρόσθια των 5.
Επίσης, υπάρχει βελτιωμένο audio system με τέσσερα ηχεία. Η διάθεσή του θα αρχίσει στις 31 Μαρτίου και οι παραγγελίες αρχίζουν στις 24.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου