Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Pokemon GO Fail: Άντρας πέφτει σε λίμνη


Η παγκόσμια φρενίτιδα για το νέο παιχνίδι της Nintendo, Pokemon Go, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ήδη καταγράφονται τα πρώτα μικροατυχήματα, με πρωταγωνιστές αφηρημένους παίκτες.


Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, έχοντας ξεπεράσει τις 1,2 εκατ. προβολές, ένας λάτρης τον Pokemon καταλήγει στο νερό, στην προσπάθειά του να πιάσει ένα από τα «τερατάκια τσέπης».
Όπως περιέγραψε ο ίδιος, βρισκόταν σε πάρκο της Νέας Υόρκης και μέσα στο σκοτάδι και - δεδομένου ότι ήταν αφηρημένος - δεν πρόσεξε ότι… τελειώνει το έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό μίας μικρής λίμνης.

REUTERS/SAM MIRCOVICH
Το παιχνίδι συνδυάζει τα Pokemon με τις δυνατότητες των μοντέρνων smartphones, βάζοντας τους παίκτες να κινούνται στον πραγματικό κόσμο για να αναζητήσουν, μέσα από τα κινητά τους, εικονικά «τερατάκια τσέπης», τα οποία εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών.
Την Παρασκευή (15 Ιουλίου), λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία του παιχνιδιού σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα εβδομαδιαία κέρδη της Nintendo διαμορφώθηκαν στο 63%.
Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του παιχνιδιού στην Ιαπωνία και άλλες χώρες.
Σύμφωνα με ερευνητές, η «μανία» αυτή για το Pokemon Go ενδεχομένως να εξηγείται από τον συνδυασμό των νέων τεχνολογιών με τη… νοσταλγία για το παρελθόν, δεδομένου ότι τα ιαπωνικά «τέρατα τσέπης» εμφανίστηκαν ως βιντεοπαιχνίδι και ως κινούμενο σχέδιο πριν από περίπου 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου