Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου του ΑΠΘ



Παραιτήθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παράταση της θητείας των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων και στον περιορισμό των αρμοδιοτήτων τους.


«Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ο θεσμός του Συμβουλίου είναι χρήσιμος για τα Πανεπιστήμια και ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί από την Πολιτεία. Δυστυχώς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε ποικιλότροπη απαξίωση και σταδιακό περιορισμό των αρμοδιοτήτων, ιδίως αυτών που αφορούσαν στον μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ορθολογική λειτουργία κάθε πανεπιστημιακού ιδρύματος» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το Συμβούλιο του ΑΠΘ είχε εκφράσει από τον Ιούνιο την αντίθεσή του στην κατά ένα χρόνο παράταση της θητείας των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, κάνοντας λόγο για αρνητική εξέλιξη.
Είχε ταχθεί επίσης κατά των συνεχών αλλαγών, κατά τρόπο αποσπασματικό, στο πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημιακών οργάνων, λέγοντας ότι δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους.
Γνωστοποιώντας την απόφασή τους να παραιτηθούν τα μέλη του Συμβουλίου επαναλαμβάνουν ότι είχαν εξ αρχής και δημοσίως εκφράσει την αντίθεσή τους στην παράταση της θητείας και είχαν ζητήσει από το υπουργείο την ανάκλησή της και τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων Συμβουλίων, όπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος.
«Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε. Με τη λήξη της κανονικής μας θητείας, θεωρούμε ότι οφείλουμε να παραιτηθούμε, συνεπείς με τις θέσεις που είχαμε ήδη εκφράσει», συμπληρώνουν.