Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Σε ετοιμότητα η γ.γ. Ενημέρωσης για τον διαγωνισμό των αδειών



Την ετοιμότητα της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εν όψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εξήρε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Λευτέρης Κρέτσος.


Σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Κρέτσος έκανε λόγο για «βρόμικο πόλεμο», ιδίως προς τον υπουργό Επικρατείας τις τελευταίες εβδομάδες και τόνισε ότι για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια, γίνεται μία προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ημιπαρανομίας.  
Ο ίδιος ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία της δημοπρασίας, κανένας δεν μπορεί να πριμοδοτήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και κανένας δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. 
Τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα διεκδικήσουν οι παρακάτω σταθμοί:
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Αυγούστο, στο κτήριο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Την Παρασκευή, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα των υποψήφιων σταθμών για την έκδοση προσωρινής διαταγής «παγώματος» του σχετικού διαγωνισμού.   
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της «Εφημερίδας των Συντακτών», το 62% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου, ενώ το 29% εκτιμά ότι ο διαγωνισμός πρέπει να σταματήσει.