Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Εθνικοποίηση της Deutsche Bank, σε περίπτωση ανάγκης, προτείνει το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ


Την εθνικοποίηση της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, σε περίπτωση ανάγκης εισηγείται ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου «Μαξ Πλανκ» Μάρτιν Χέλβιγκ. Ο Γερμανός οικονομολόγος εξαπολύει παράλληλα πυρά κατά της ΕΚΤ, κατηγορώντας τη για καθυστερήσεις και λάθος προτεραιότητες.


«Εάν μία τράπεζα μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς συστημικούς κινδύνους, θα πρέπει να τους αναλάβει το κράτος», δήλωσε ο κ. Χέλβιγκ στην «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στην Deutsche Bank, σημείωσε: «Εάν μια ανάμιξη του κράτους φαίνεται ως αναπόφευκτη, τότε θα πρέπει το γερμανικό κράτος να πάρει τις μετοχές και να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας ελέγχου που είναι συνδεδεμένη με αυτές τις μετοχές».
Ο Γερμανός οικονομολόγος σχολίασε επίσης ότι η ΕΚΤ ευθύνεται εν μέρει για την διαρκή αναβολή της διάσωσης των τραπεζών. «Αντί να ασχολείται πρωτίστως με την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού, θα ήταν καλύτερα να είχε προηγουμένως να βάλει σε τάξη τις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου