Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μουντιάλ 2018: Πρεμιέρα με... «τεσσάρα» η Ελλάδα



Το «εμπόδιο» του Γιβραλτάρ αποδείχθηκε πολύ χαμηλό για την Εθνική, που επιβλήθηκε του αδύναμου αντιπάλου της με 4-1 στο Φάρο-Λούλε της Πορτογαλίας, ξεκινώντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας, στον 8ο όμιλο.


Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 ως το 44ο λεπτό, μετά τα καταπληκτικά γκολ των Μήτρογλου (10΄) και Γουόκερ (26΄), αλλά μετά το αυτογκόλ τουΓουάισμαν στο 44΄ ακολούθησαν ξέσπασε... «καταιγίδα», με τον Φορτούνη να γράφει το 3-1 στο 45΄ και τον Τοροσίδη το 4-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ευκαιρίες υπήρξαν αρκετές και στο δεύτερο ημίχρονο, με το Γιβραλτάρ να έχει το σουτ του Ζόσεφ Τσιπολίνα που απέκρουσε ο Καρνέζης (50΄) και την προβολή τουΓκαρσία σε άδεια εστία με την μπάλα να φεύγει παράλληλα (!), ενώ η Ελλάδα είχε το σουτ του Φορτούνη (58΄), το πλασέ του Μπακασέτα (70΄), την καρφωτή κεφαλιά του Τοροσίδη (78΄) και το σουτ του Μπακασέτα (79΄), με τον Πέρες να αγρυπνεί σε όλες τις περιπτώσεις.
Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πάντως αρκετή δουλειά ακόμη σε τομείς του παιχνιδιού, όπως στην προώθηση της μπάλας από την άμυνα και την ανασταλτική λειτουργία. Η Εθνική έκανε και απόψε πολλά αβίαστα λάθη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να συγχρονιστούν μεταξύ τους ούτε οιΠαπασταθόπουλος Μανωλά
Επόμενος αγώνας της Εθνικής είναι εκείνος της 7ης Οκτωβρίου στην Κύπρο, ενώ τρεις ημέρες αργότερα η Ελλάδα θα παίξει στο Ταλίν με την Εσθονία.