Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Π. Αβραμίδης: Η κ. Γεννηματά πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι














«Η κ. Γεννηματά κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ,πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι» σχολίασε ο γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού Παντελής Αβραμίδης αναφορικά με τις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚότι «η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Και πίστη στο εγχείρημα. Η ηγεσία του Ποταμιού δεν θέλει».


Ο κ. Αβραμίδης υπογράμμισε ότι το Ποτάμι επανέλαβε δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο «ναι! πάμε για ένα νέο Κίνημα».
«Όχι με στημένες κάλπες, όχι με σημαδεμένα χαρτιά αλλά με ανοιχτές διαδικασίες. Και επειδή η κυρία Γεννηματά αρέσκεται στις αναβολές, προτείναμε να ξεκινήσει η διαδικασία με κοινή συνέντευξη τύπου την εβδομάδα 19 με 24 Σεπτεμβρίου. Τι πιο σαφές;».
Πρόσθεσε πως προφανώς όμως η κ. Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. «Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μια ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση».
Κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κόντρα στη διάθεση των περισσότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ» προσδοκά συνεργασίες με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ».« Και ενοχλήθηκαν που στην ανοιχτή επιστολή μας ήμασταν ξεκάθαροι. Το νέο Κίνημα πρέπει να κινηθεί μακριά από συντηρητικούς και λαϊκιστές. Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Όμως όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να συζητηθούν στην «προεκλογική περίοδο» για την εκλογή του νέου αρχηγού και να αποφασιστούν από το συνέδριο που θα συγκληθεί» αναφέρει.
Τέλος, προειδοποιεί ότι όσοι τορπιλίζουν το διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο και τονίζει ότι το Ποτάμι θα επιμείνει καθώςοι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι.