Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Θ. Δρίτσας: Καμία παράλειψη από το Λιμενικό στην υπόθεση της Αίγινας














«Ούτε ο ανακριτής ούτε κανείς δεν μου έχει επισημάνει ότι υπάρχουν παραλείψεις, πολύ περισσότερο υπαίτιες παραλείψεις από το Λιμενικό. Αν αυτό γίνει εδώ είναι το υπουργείο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στο δυστύχημα της Αίγινας.


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κατσαφάδου ο υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει υπαίτια καθυστέρηση του Λιμενικού», σημειώνοντας ότι το δυστύχημα έγινε στις 12.45 και στις 13.30 υπάρχει καταγεγραμμένη παρουσία του Λιμενικού.
Ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε ότι το σκάφος του Λιμενικού που ήταν στην Αίγινα είχε να ανεφοδιαστεί από τις 18 Ιουλίου και ότι ο λιμενικός που πήγε στην περιοχή όφειλε να συνοδεύσει ο ίδιος τους φερόμενους ως επιβάτες του «Ντουέντε» και να μην τους αφήσει να φύγουν.
Από την πλευρά του ο Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για «σπέκουλα» από τη Ν.Δ. και τοΠΑΣΟΚ που τον κατηγόρησαν για την παρουσία του στην Αίγινα. «Ήμουν στο Λεωνίδιο. Τσακίστηκα και πήγα, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που ρώτησε 'τι έπαθε ο Δρίτσας και τσακίσθηκε και πήγε;'. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Δεν θα μπορούσα να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει γίνει αυτό το τραγικό γεγονός», τόνισε ο Θ. Δρίτσας.