Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μαζεύει η Κλίντον τα περί «αξιοθρήνητων» ψηφοφόρων του Τραμπ




H υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε το Σάββατο ότι «λυπάται», μία ημέρα μετά από την αναφορά της περί «αξιοθρήνητων» ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.


Η κ. Κλίντον χαρακτήρισε τους μισούς ψηφοφόρους του κ. Τραμπ «αξιοθρήνητους», δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και την οργή του αντιπάλου της στις προεδρικές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης συγκέντρωσης δωρεών την Παρασκευή, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι «γενικεύοντας, θα μπορούσατε να βάλετε τους μισούς από τους υποστηρικτές του Τραμπ μέσα σε αυτό που εγώ αποκαλώ καλάθι των αξιοθρήνητων». «Τους ρατσιστές, τους σεξιστές, του ομοφοβικούς, τους ξενοφοβικούς, τους ισλαμοφοβικούς. Επιλέξτε» πρόσθεσε.
«Χθες τη νύχτα εγώ "γενίκευσα υπερβολικά" αυτό δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα. Λυπάμαι που είπα "οι μισοί", ήταν άσχημο» παραδέχθηκε το Σάββατο η κ. Κλίντον. Αν και αναγνώρισε το σφάλμα της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επεσήμανε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα συνεχίσει να καταγγέλλει την «διχαστική και ρατσιστική ρητορική» του αντιπάλου της.
«Είναι αξιοθρήνητο που ο κ. Τραμπ έχει βασίσει την εκστρατεία του σε μεγάλο βαθμό στην προκατάληψη και την παράνοια και προσφέρει εθνικό βήμα σε απόψεις και φωνές που προωθούν το μίσος, μεταξύ αυτών με το να επαναπροωθεί στο Twitter (τις ιδέες) ακραίων και μισαλλόδοξων ανθρώπων», δήλωσε η κ. Κλίντον.
«Είναι αξιοθρήνητο που επιτέθηκε εναντίον ενός δικαστή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου για την "μεξικανική του καταγωγή", που παρενόχλησε μια οικογένεια μέλος της Gold Star (οργάνωση υποστήριξης των μητέρων των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο) λόγω της μουσουλμανικής της πίστης και που προωθεί το ψέμα σύμφωνα με το οποιο ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της χώρας μας δεν είναι αληθινός Αμερικανός», συνέχισε η υποψήφια των Δημοκρατικών.
Η κ. Κλίντον επανέλαβε ότι οι υποστηρικτές του κ. Τραμπ είναι «Αμερικανοί που εργάζονται σκληρά» όμως νιώθουν περιθωριοποιημένοι.