Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Σε εξέλιξη το δείπνο Αλ. Τσίπρα - Ν. Ανασταδιάδη



Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο θα παραθέσει δείπνο.


Στο «μενού», μεταξύ άλλων, αναμένεται να βρεθούν η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις και η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε., στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας.
Νωρίτερα, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως οι μεσογειακές χώρες που συμμετέχουν στη σύνοδο έχουν κοινό ενδιαφέρον να συνεργασθούν, προκειμένου να προωθήσουν κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ειδικότερα στον τομέα της Ασφάλειας, τονίζονταν, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα του «να αποτελέσει προτεραιότητα της Ε.Ε. ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο και η υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος - μέλος της Ε.Ε».