Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Η Μέρκελ έχει πρόθεση για λύση

Έχει διαφανεί ότι η κ. Μέρκελ έχει πρόθεση για λύση, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», τονίζοντας ότι θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα, για τη Γερμανία και για την Ευρώπη μια εξέλιξη ρήξης και χρεοκοπίας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Γερμανίδα καγκελάριο «εγκλωβισμένη», καθώς δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα είναι αποτυχημένο. 
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ καταλόγισε στους πολιτικούς αντιπάλους και σε ισχυρά κέντρα της Ευρώπης ότι κατασκεύασαν «ναρκοθετημένο πεδίο», ευελπιστώντας η κυβέρνηση θα αποτελέσει απλά μία παρένθεση.
«Επιχαίρουν στην προοπτική αποτυχίας και καιροφυλακτούν να σκοντάψει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για παγίδα.
Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε τη χώρα σε κατάσταση απελπισίας, ενώ έκανε λόγο για έλλειμμα στα Δημόσια Ταμεία το οποίο στις 24 Φεβρουαρίου θα έφτανε στα 450 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, καταλόγισε στην ΕΚΤ ότι πήρε μία ανορθόδοξη απόφαση στις 18 Φεβρουαρίου, αποτρέποντας τις τράπεζες από την αναχρηματοδότηση του χρέους.
Εξηγώντας τι συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου, σημείωσε ότι σε επικοινωνία του με τον κ. Ντέισεμπλουμ, πήρε τη δέσμευση ότι θα αποκατασταθούν οι δυνατότητες των τραπεζών, σε ό,τι αφορά το όριο της έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Ανάλογη δέσμευση έδωσε ο κ. Ντέισελμπλουμ και στον κ. Βαρουφάκη, με τον Πρωθυπουργό να υπονοεί ότι τελικά η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε.
Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ήταν άπειρη, ωστόσο επεσήμανε ότι τηρεί τους όρους της εχεμύθειας, χωρίς να δίνει ψευδείς πληροφορίες.
«Δουλεύει διαρκώς η μονταζιέρα με διαρροή ψευδών ειδήσεων», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου