Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη για το ρέμα Πικροδάφνης στην Περιφέρεια Αττικής

Τα πρώτα βήματα για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του ρέματος Πικροδάφνης βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης την οποία συγκάλεσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τους συναρμόδιους δημάρχους Αγίου Δημητρίου (Μ. Ανδρούτσου), Ηλιούπολης (Βασ. Βαλασόπουλο), Π. Φαλήρου (Διον. Χατζηδάκη), Αλίμου (Ανδ. Κονδύλη).

Στη συνάντηση, η οποία ήταν αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών με τις δημοτικές αρχές, τις παρατάξεις, τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες οι πτυχές και εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που θέτει η επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του ρέματος της Πικροδάφνης. Συγκεκριμένα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα σχετικά με τα έργα για την προστασία, την ανάδειξη του ρέματος καθώς και την αντιπλημμυρική προστασία. Παράλληλα τέθηκαν τα θεμέλια για την οριστικοποίηση των επόμενων βημάτων στη βάση εκείνων των περιβαλλοντικών προδιαγραφών που θα ενισχύουν το μοναδικό χαρακτήρα του ρέματος της Πικροδάφνης, τη διαχείριση και την αποκατάστασή του εντός του αστικού ιστού.
Οι μετέχοντες έκριναν ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η οριοθέτηση του ρέματος, που θα τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση και να διασφαλιστεί η δυνατότητα εκτέλεσης των απαραίτητων παρεμβάσεων για την προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, η διάσωση του ζωντανού αυτού οικοσυστήματος και η αντιμετώπισή του ως τέτοιου και όχι ως κοινού αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.