Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην εγχώρια αγορά το 2016 υπό... προϋποθέσεις

Ανάκαμψη του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την εγχώρια αγορά ακινήτων προβλέπεται από το 2016, κυρίως από ξένους επενδυτές που «ποντάρουν» στο αισιόδοξο σενάριο ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το νέο έτος, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
Επικαλούμενο το δημοσίευμα έρευνα της εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στο επίκεντρο, τόσο κατά το 2016 όσο και στο διάστημα που απομένει έως ότου ολοκληρωθεί το 2015, καθώς υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, με τα κτίρια γραφείων να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη μερίδα του ενδιαφέροντος.


Παράλληλα, η Savills κάνει λόγο και για άνοδο του ενδιαφέροντος από επενδυτές ευκαιριακού χαρακτήρα για την απόκτηση μεγάλων χαρτοφυλακίων ακινήτων από κατασχέσεις, ή ακόμα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που έχουν ως ενέχυρο ακίνητα. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, τόσο η Eurobank όσο και η Τράπεζα Πειραιώς αναζητούν επενδυτές για τον σκοπό αυτό. Επίσης, η Τράπεζα Κύπρου επιχείρησε να διαθέσει μια σειρά ακινήτων της χωρίς αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν εκπρόσωποι της Savills στην Ελλάδα, ανάλογες κινήσεις προετοιμάζουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, προκειμένου να ενισχύσουν την ρευστότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου