Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Τέλος το ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα - Οι επενδυτές επαναξιολογούν τη στάση τους

Επαναξιολογούν τη στάση τους όσον αφορά τα ομόλογα της Ευρωζώνης οι επενδυτές, ενόψει της εβδομάδας που μας έρχεται, εκφράζοντας παράλληλα σκεπτικισμό για το αν χρειάζεται ή όχι περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.



Παρά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την νομισματική της πολιτική τον Δεκέμβριο, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας, Ardo Hansson, εκτίμησε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να δράσει, ενώ και ο ομόλογός του Bostjan Jazbec τόνισε ότι δεν βλέπει την ανάγκη επιπρόσθετων μη συμβατικών μέτρων για την ώρα.

Οι κινήσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα αντανακλούν τις προκλήσεις των επενδυτών ενόψει των πολιτικών που θα ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε σε νέο υψηλό από τον Αύγουστο, την προηγούμενη εβδομάδα, στο 0,69%, μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, που ενισχύουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε 25 μονάδες βάσης στο 1,92% και η απόδοση του ιταλικού στο 2%, καταγράφοντας και οι δύο τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούνιο.

Πλέον οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, την βιομηχανική παραγωγή και το ΑΕΠ για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου