Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Το γερμανικό ΥΠΕΞ υπόσχεται οικονομική στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Σημαντική οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Γερμανία είναι  πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα σθεναρά ώστε να προσφέρει στους πρόσφυγες ανθρώπινη διαμονή, αλλά και να διαθέσει επιπλέον μέσα, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στους Έλληνες να κάνουν την πρώτη καταγραφή των πρόσφυγων, όπως απαιτούν οι κανόνες της ΕΕ.
«Οι διαστάσεις της πρόκλησης, για ένα ελληνικό κράτος το οποίο είναι αποδυναμωμένο λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι σαφείς σε όλους τους συμμετέχοντες, όχι μόνο στο Βερολίνο, αλλά και στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κ. Σέφερ.
Σύμφωνα με τον κ. Σέφερ, η προσφυγική κρίση αποτέλεσε βασικό -αν όχι το βασικότερο- ζήτημα στις συνομιλίες που είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ πριν από λίγες εβδομάδες στην Αθήνα.
«Το μήνυμα του κ. Στάινμαϊερ απέναντι σε όλους τους συνομιλητές του ήταν το ίδιο: Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο τεράστιες προκλήσεις έπεσαν πάνω στην Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, και είναι γιγαντιαίοι. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο, διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης και πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Σέφερ και σημείωσε ότι «αυτή η διπλή επιβάρυνση καθιστά αναγκαία τη στήριξή μας προς την Ελλάδα».
Την ίδια στιγμή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς δήλωσε οτι «Η εγκατάσταση των hotspots ενδιαφέρει όχι μόνο την γερμανική κυβέρνηση αλλά και τους Ευρωπαίους αρχηγούς» και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μάλτα θα διεξαχθεί και πάλι συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο έχει προχωρήσει η εγκατάσταση των hotspots.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου