Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Αυτός είναι ο νέος μέτοχος της Eurobank

Νέοι παίκτες έρχονται να βάλουν πλάτη στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, «κουμπώνοντας» με τους βασικούς μέτοχους Prem Watsa και Wilbur Ross.

Πρόκειται για την Brookfield Capital Partners Limited την οποία τρεχουν ο πρόεδρος Frank McKenna και ο CEO Bruce Flatt. Η διαδικασία του book-building για την προσφορά προς θεσμικούς επενδυτές έχει αρχίσει (με συνδιοργάνωση από σχήμα διεθνών και ημεδαπών οίκων) και υπολογίζεται να διαρκέσει ως τις 18 Νοεμβρίου.

Οι τρεις προαναφερθέντες είναι και οι cornerstone investors. Εκείνοι δηλαδή που θα βάλλουν τα περισσότερα λεφτά. Ποιος είναι, λοιπόν, ο νέος «ακρογωνιαίος λίθος» της Eurobank; Η Brookfield είναι ένας διεθνής επενδυτικός οίκος που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά (οποία σύμπτωση!) και στην Νέα Υόρκη.

Ιδρύθηκε το 1899 υπό την επωνυμία Brascan, ως πάροχος και διαχειριστής των υποδομών ηλεκτρισμού και μεταφορών στην Βραζιλία (στο Σάο Πάολο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο). Επεκτεινόμενη συνεχώς στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, μετονομάστηκε το 2005 σε Brookfield Asset Management.

Το 2012 η εταιρεία ανακοίνωσε την ίδρυση της Brookfield Property Partner, ως «παρακλάδι» του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της. Σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας 28.000 εργαζόμενους, με περισσότερα από 100 γραφεία σε 20 διαφορετικές χώρες.

Επικεντρώνεται στους τομείς των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υποδομών και του private equity και στα δύο τμήματα της αμερικανικής ηπείρου, στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αυστραλία.

Το 2015, σε συνεργασία με την Qatar Investment Authority, απέκτησαν στο Λονδίνο την εμπορική έκταση γνωστή ως Canary Wharf, έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων λιρών. Τον Αύγουστο η Brookfield προσέφερε 6,6 δισεκατ. δολάρια για την απόκτηση της Asciano, αυστραλιανής εταιρείας σιδηροδρόμων, λιμένων και logistics. Η Brookfield είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και του Άμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου