Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στις 40.000 οι επισκέψεις στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Σε 40.000 ανέρχονται οι ιατρικές επισκέψεις που έχουν καταγραφεί στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του. Καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του ενώ χορηγούνται 300-500 φάρμακα την ημέρα.


Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. 
Ο απολογισμός του έργου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Εθνικό  και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το Ιατρείο έχει 20 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τριάμισι χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 28 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας. 
Στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ενώ έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Στην εκδήλωση, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, παρευρέθησαν  εκπρόσωποι του ιατρικού και πολιτικού κόσμου της χώρας και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου