Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Δύο πλοία με 720 μετανάστες και πρόσφυγες σήμερα στον Πειραιά

Συνολικά στο λιμάνι βρίσκονται ήδη 1.920 πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3, Ε7 και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ.


Αμείωτες συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά και από εκεί στον Πειραιά.

Σήμερα το πρωί με το πλοίο Αριάδνη από Χίο και Μυτιλήνη έφτασαν στις 06:30 το πρωί 571 άτομα, ενώ γύρω στις 09:00 φτάνει το Blue Star II από τα Δωδεκάνησα με ακόμα 150 άτομα. Βάσει της επίσημης καταμέτρησης χθες το απόγευμα στις 19:00, στο λιμάνι βρίσκονταν 1.920 πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3, Ε7 και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ.

Άγνωστο παραμένει το προς τα πού θα κατευθυνθούν οι άνθρωποι αυτοί, καθώς συνήθως προορισμός τους ήταν η πλατεία Βικτωρίας, όπου αναζητούσαν διακινητές και τρόπους να φτάσουν στα βόρεια σύνορα της χώρας. Μετά την χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας όμως, η πλατεία παραμένει άδεια και φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, που διώχνουν προς τις δομές όποιον μετανάστη πλησιάζει. Λεωφορεία πάντως περιμένουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να κατέβουν από τα πλοία και να τους μεταφέρουν στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, ενώ εθελοντές και ΜΚΟ προσπαθούν να τους πείσουν να μείνουν στις υποτυπώδεις έστω δομές στο λιμάνι, να εξεταστούν από τους γιατρούς και κατόπιν να προχωρήσουν προς κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου