Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Φινλανδία: Το κράτος καθαρίζει τους δρόμους από τη σκόνη για την αποφυγή αλλεργιών


Με τη σκόνη που κάνει την εμφάνισή της στη χώρα την άνοιξη αφού λιώσουν τα χιόνια, προκαλώντας αλλεργίες και ασθένειες σε μεγάλη μερίδα των κατοίκων, δηλώνουν έτοιμες να τα βάλουν οι αρχές της Φινλανδίας.


Ένα μείγμα αλατιού, χαλικιών, γύρης και κομματιών ασφάλτου «αποκαλύπτονται» με το λιώσιμο του χιονιού, ενώ το ξηρό κλίμα και οι ισχυροί άνεμοι που συχνά παρατηρούνται αυτήν την εποχή του χρόνου, δυσκολεύουν την καθημερινότητα πολλών πολιτών,  οι οποίοι αντιμετωπίζουν ερεθισμούς στον λαιμό και τα μάτια.
Τη λύση καλείται να δώσει ο κρατικός μηχανισμός της Φινλανδίας, μέσω μίας επιχείρησης καθαρισμού των δρόμων η οποία θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.
Φέτος, η συγκεκριμένη επιχείρηση ξεκινά δύο εβδομάδες νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, ενώ στην προσπάθεια κατά του… φτερνίσματος, θα δαπανηθούν κονδύλια ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Οι αρχές επιθυμούν να προστατέψουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού.
Αντίπαλος των αρχών δεν είναι μόνο η σκόνη αλλά και οδηγοί των αυτοκινήτων, καθώς ήδη 5.000 ιδιοκτήτες οχημάτων στο Ελσίνκι δήλωσαν απρόθυμοι να τα μετακινήσουν, δυσκολεύοντας έτσι το έργο των συνεργείων καθαρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου