Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ορμπάν: 900 σημεία στην Ευρώπη που πρέπει να αποφεύγετε «λόγω μεταναστών» Ιστοσελίδα με αντιμεταναστευτικό περιεχόμενο από την ουγγρική κυβέρνηση


Στην Ευρώπη υπάρχουν 900 σημεία «τα οποία πρέπει να αποφεύγει κανείς λόγω υπερσυγκέντρωσης μεταναστών», σύμφωνα με στοιχεία ιστότοπου τον οποίο δημιούργησε η δεξιά, αντιμεταναστευτική κυβέρνηση της Ουγγαρίας υπό τον Βίκτορ Ορμπάν.


Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας της ουγγρικής κυβέρνησης ενάντια στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την υποδοχή προσφύγων στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτές τις περιοχές «όπου εντοπίζεται μεγάλος αριθμός μεταναστών», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται συνοικίες στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, οι αρχές έχουν «λίγο ή καθόλου έλεγχο» και «οι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς τηρούνται ελάχιστα», ενημερώνει τους αναγνώστες του ο ιστότοπος.
Ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πηγή των πληροφοριών που εκτίθενται στο σάιτ είναι άλλες σελίδες στο Διαδίκτυο.
«Οι υποχρεωτικές ευρωπαϊκές ποσοστώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας», αναφέρεται ακόμη στην αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα.
Στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, στην Ουγγαρία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει την μετεγκατάσταση μη-Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου