Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Λίγο πριν την κατάρρευση τα πολυκαταστήματα BHS στη Βρετανία

ligo-prin-tin-katarreusi-ta-polukatastimata-bhs-sti-bretania

Λίγο πριν το κλείσιμο βρίσκεται το BHS ένα από τα παγκοσμίως γνωστότερα πολυκαταστήματα του Λονδίνου μετά την αποτυχία της ιδιοκτησίας να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές του για νέο δάνειο.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο BHS μπαίνει ειδικός διαχειριστής ο οποίος ορίστηκε από τους δανειστές, και θα αποφασίσει εάν η επιχείρηση μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της ή να εκκαθαριστεί. Την καθημερινή διαχείριση του BHS αναλαμβάνει το γραφείο Duff & Phelps, το οποίο ήδη ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να κρατηθεί η επιχείρηση εν λειτουργία και στο μεταξύ να βρεθεί αγοραστής.


Κίνδυνος για 11.000 εργαζόμενους
Στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων που έχει πίσω της μια ιστορία 88 ετών απασχολούνται 11.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν μείνει απλήρωτοι λόγω της αδυναμίας της επιχείρησης να εξασφαλίσει έκτακτη χρηματοδότηση.

Τον περασμένο μήνα η επιχείρηση είχε καταφέρει να πετύχει μείωση έως και 75% στα ενοίκια που πλήρωνε για τα 87 καταστήματά της. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες υποσχέθηκαν ότι θα εξοικονομούσαν 100 εκατομμύρια στερλίνες από πωλήσεις ακινήτων, νέες συμφωνίες με προμηθευτές. Ωστόσο το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε με αποτέλεσμα ηαλυσίδα πολυκαταστημάτων να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου