Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΝΔ: Την πόρτα της εξόδου σε Παπαμιμίκο και Γεωργιάδη δείχνει ο Μητσοτάκης



Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα για τους Αντρέα Παπαμιμίκο και Βασίλη Γεωργιάδη στην ηγετική ομάδα της ΝΔ που έχει θέσει επί τάπητος και θέμα διαγραφών για το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.



Ήδη με την δήλωσή του το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνοντας ότι τίθενται εκτός συνεδρίου του κόμματος οι 400 αντιπρόσωποι της νεολαίας έδειξε διάθεση πλήρους ρήξης με συγκεκριμένα στελέχη μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο του κόμματος λέγοντας ότι «οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό».

Στο στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη φαίνεται να προκρίνεται μια μετωπική ρήξη ενόψει του 10 συνεδρίου του κόμματος καθώς είναι και θέμα γοήτρου, ουσίας και αξιοπιστίας της ΝΔ καθώς στη Συγγρού αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με τη λογική της υπονόμευσης της νέας ηγεσίας την ώρα που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελαν να δώσουν έναν πανηγυρικό τόνο στο κεντρικό πολιτικό μήνυμα που θέλουν να εκπέμψουν για «να φύγει η επικίνδυνη παρέα του Μαξίμου».

Πάντως τα πράγματα είναι περισσότερο σύνθετα και αυτό γιατί από την άλλη μεριά υπάρχει κίνδυνος νέων αναταράξεων και ενός νέου φαύλου κύκλου εσωστρέφειας. Παράλληλα υπάρχει προβληματισμός στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη για το που θα αρχίσουν και θα τελειώσουν οι διαγραφές, μέχρι ποιο επίπεδο στελεχών θα φτάσουν και κυρίως με ποια αιτιολογία θα τεκμηριωθούν για στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος Αντρέας Παπαμιμίκος ο οποίος τυπικά δεν σχετίζεται με το συνέδριο της νεολαίας.

Την ίδια στιγμή πάντως όπως έχει γράψει το news247 το παρασκηνιακό παζάρι για τον έλεγχο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ που οδήγησε σε φιάσκο είχε την εμπλοκή στελεχών από όλες σχεδόν τις πτέρυγες της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου