Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ομπάμα για στάση Μέρκελ στο προσφυγικό: Βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

image

Για τους χειρισμούς της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην προσφυγική – μεταναστευτική κρίση μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι υπερασπίστηκε αρχές που ενώνουν και δεν χωρίζουν τους λαούς.


«Σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, είναι πολύ δύσκολο για εμάς απλά να υψώσουμε τοίχους», ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την κ. Μέρκελ, κατά την επίσκεψή του στο Ανόβερο την Κυριακή.
Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, τόνισε επίσης ότι βρίσκεται «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.
Για τη Συρία, δήλωσε ανήσυχος για την κλιμάκωση της βίας, σημειώνοντας πως συνεχίζει να πιστεύει στην ανάγκη πολιτικής λύσης εντός της χώρας ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη δημιουργία μίας «ζώνης ασφαλείας» μεταξύ της Συρίας και την Τουρκίας,
«Μίλησα με τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις αρχές την περασμένης εβδομάδας για να επιχειρήσουμε να επαναφέρουμε την παύση των εχθροπραξιών»
Επίσης ο Ομπάμα επεσήμανε επιπλέον ότι πρέπει ΗΠΑ και Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (ΤΤΙΡ) που παραμένει υπό διαπραγμάτευση και η οποία, σύμφωνα με τους υπέρμαχούς της, θα μπορούσε να ενισχύσει την κάθε οικονομία με 100 δισ. δολάρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου