Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η επιστολή Τσίπρα σε τραπεζίτη για δάνεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

i-epistoli-tsipra-se-trapeziti-gia-daneia-tou-sunaspismou

Επιστολή του Αλέξη Τσίπρα (Δεκέμβριος 2010) προς τον πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας στην οποία ο πρόεδρος του τότε Συνασπισμού ζητούσε την δανειοδότηση του κόμματος του κατ΄ παρέκκλιση των χρηματοοικονομικών εγγυήσεων κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της ΝΔ επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να καταδείξει τα «κενά» στην επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού που κατήγγειλε τόσο την ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ για αδιαφανείς σχέσεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση τους από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Στην δισέλιδη επιστολή του με ημερομηνία αποστολής 15/12/2010 προς τον τότε πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο, ο κ. Τσίπρας ζητεί τη χορήγηση δανείου με την ακόλουθη υποσημείωση «…μας είναι απολύτως σαφές ότι η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση και δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια».

«Ποιόν κοροιδεύετε κ. Τσίπρα» ανέφερε δεικτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύοντας το συγκεκριμένο έγγραφο.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός αντέτεινε ότι το κόμμα του έχει λάβει συνολική δανειοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ όταν η ΝΔ προσεγγίζει τα 200 εκατομμύρια. Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ως ενέχυρο το κτίριο των γραφείων του στην πλ. Κουμουνδούρου υπονοώντας ότι τις ανεξόφλητες οφειλές της ΝΔ θα τις επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός.

Δείτε την επιστολή:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου