Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η εξομολόγηση του Κυριάκου στις γυναίκες της ΝΔ

i-eksomologisi-tou-kuriakou-stis-gunaikes-tis-nd

Παρέμβαση σε στρογγυλό τραπέζι της γραμματείας γυναικών της ΝΔ έκανε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου του κόμματος. «Προέρχομαι από γυναικοκρατούμενη οικογένεια και έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για το ρόλο των γυναικών στην πολιτική συμμετοχή. Δυστυχώς και στο δικό μας κόμμα τα απόλυτα στατιστικά είναι αποκαρδιωτικά, αφού πολύ λίγες γυναίκες βρίσκονται στη Βουλή και που δραστηριοποιούνται πολιτικά. Πρέπει να το διορθώσουμε, πρέπει να το αλλάξουμε», τόνισε και συνέχισε:

«Μας απασχόλησε αν θα έπρεπε να κρατήσουμε την ποσόστωση των γυναικών, ως ένα εργαλείο που θα καθιστά υποχρεωτική την παρουσία των γυναικών σε ένα ποσοστό. Αποφάσισα να την κρατήσουμε. Στην παρούσα συγκυρία η ποσόστωση είναι απαραίτητη για να έχουμε ικανοποιητική συμμετοχή στα όργανα του κόμματος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι οι γυναίκες «θα βρεθείτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνουμε για να διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Θέλω κι εσείς να μου δώσετε τη δέσμευση ότι με τον αγώνα σας θα αντιστραφεί η δημογραφική προτίμηση των γυναικών στον κ. Τσίπρα. Σε περιόδους μεγάλης κρίσης, οι γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη πίεση. Μέσα από τη νέα κοινωνική μας πολιτική πρέπει να τις στηρίξουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι, «στο βαθμό που μπορώ να το κάνω, μέσα από το πλέγμα αξιοκρατίας, θα δώσουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες ώστε να αναδείξουν τα πολιτικά τους προσόντα. Η δυνατή φωνή που καθορίζει την επιλογή της ψήφου είστε εσείς, οι γυναίκες, και εσείς θα δώσετε την νίκη στη ΝΔ όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου