Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Δείτε το σατιρικό Erdowie, Erdowo, Erdogan που έχει κάνει «Τούρκο» τον Ερντογάν με ελληνικούς υπότιτλους (video)

image

Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι NDR μετέδωσε εκ νέου το σατιρικό Erdowie, Erdowo, Erdogan σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακραία αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και της χλιαρής στάσης του Βερολίνου. Υπενθυμίζεται ότι το τραγούδι μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 17 Μαρτίου στην εκπομπή «extra 3» του δημόσιου περιφερειακού καναλιού NDR και αμέσως κλήθηκε για εξηγήσεις στην Άγκυρα ο Γερμανός πρεσβευτής.

«Μάλλον ο Ερντογάν δεν κατάλαβε το τραγούδι. Για αυτό, να το ξαναδούμε, με υποτίτλους στα τουρκικά!» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής Extra 3, ο Κρίστιαν Έρινγκ. Το NDR είναι ένα δημόσιο κανάλι που εκπέμπει στη βόρεια Γερμανία. Δείτε εδώ το σατιρικό τραγούδι με ελληνικούς υπότιτλους.
Οι γερμανικές αρχές περίμεναν μέχρι την Τετάρτη για να απαντήσουν ότι η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης είναι «αδιαπραγμάτευτη». Ο παρουσιαστής της εκπομπής Extra 3 δεν δίστασε επίσης να επιτεθεί στη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της. "Αν (σ.σ. ο Ερντογάν) θέλει να ακούει την κριτική, πρέπει να παρακολουθεί το Extra 3. Αν όμως δεν θέλει κριτικές, θα ήταν προτιμότερο να συναντηθεί με την καγκελάριο», είπε.


Το σατιρικό τραγούδι κατά του προέδρου της Τουρκίας έγινε viral και χάσταγκ στο Twitter καθώς πλήθος υποστηρικτών έσπευσαν να εκφράσουν τη λατρεία τους για τον επικεφαλής του κράτους τους με μηνύματα αγάπης στο #WeloveErdogan.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου