Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Είναι επίσημο. Αυτή η χώρα αποκλείστηκε από τη φετινή Eurovision

einai-episimo-auti-i-xwra-apokleistike-apo-ti-fetini-eurovision



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision μια χώρα αποκλείστηκε. Ποιός είναι όμως ο λόγος; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Λίγες ημέρες πριν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (UER) ενημέρωσαν το TVR, το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας πως η χώρα κινδυνεύει να μην βρεθεί στο διαγωνισμό, εξαιτίας του χρέους του, το οποίο ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.



Η ανακοίνωσή τους ανέφερε το εξής: «Η Ρουμανία κινδυνεύει να μην γίνει αποδεκτή στον διαγωνισμό της Eurovision ούτε να της παραχωρηθεί δορυφορικό σήμα που θα της επέτρεπε να μεταδώσει τον διαγωνισμό», ενώ οι ιθύνοντες του κρατικού καναλιού τόνισαν: «Το TVR ζήτησε να υπάρξει κατανόηση και ανεκτικότητα μπροστά στην καταστροφική οικονομική του κατάσταση, ένα αίτημα που εισακούστηκε από την UER, η οποία έως σήμερα αναβάλει τη λήψη δραστικών μέτρων».

Τελικά όμως η EBU μόλις έκανε γνωστό σε όλους τον αποκλεισμό της Ρουμανίας, επισημαίνοντας πως οι δυο πλευρές προσπάθησαν να βρουν λύση, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν, αφού η κυβέρνηση της χώρας δεν συμφώνησε.

Δείτε το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε τη Ρουμανία φέτος:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου