Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Tρολάρισμα σε υπουργό που βούτηξε στο Αιγαίο για να νιώσει... πρόσφυγας

trolarisma-se-upourgo-pou-boutikse-sto-aigaio-gia-na-niwsei-prosfugas

Σκληρό τρολάρισμα δέχθηκε στο διαδίκτυο η υπουργός μετανάστευσης της Νορβηγίας, η οποία, σε επίσκεψή της στην Λέσβο, βούτηξε στη θάλασσα προκειμένου – όπως η ίδια είπε – να αισθανθεί πως είναι να είσαι πρόσφυγας και διασώστης.



Η Σιλβί Λισθά που επέβαινε στο ναυαγοσωστικό Νορβηγικό πλοίο Henry von Koss, έπεσε στα νερά του Αιγαίου φορώντας μια ολόσωμη αδιάβροχη φόρμα, με αποτέλεσμα να βραχεί μόνο το πρόσωπό της. Αν και παραδέχθηκε ότι το «εγχείρημά» της δεν συγκρίνεται με την περιπέτεια και την αγωνία των προσφύγων που περνούν στα ελληνικά νησιά, η κριτική που δέχθηκε στο Twitter ήταν αμείλικτη.

«Σήμερα θα καθίσω σε μια καρέκλα για πέντε λεπτά για να αισθανθώ πραγματικά πως είναι να έχει παραλύσει» έγραψε ο δικηγόρος Brynjar Meling.
Ενας άλλος χρήστης σχολίασε: «Την επόμενη εβδομάδα η υπουργός Σιλβί Λισθά θα δοκιμάσει να αισθανθεί πώς αισθάνεται ένας τυφλός, κλείνοντας τα μάτια της».
Και ένας τηλεκριτικός διερωτήθηκε αν θα έπρεπε να πνιγεί η υπουργός για να νιώσει πραγματικά όπως ένας πρόσφυγας.

«Η εκκλησία είναι πολύ... σοσιαλιστική»

Μιλώντας στην Νορβηγική τηλεόραση η υπουργός είπε ότι η βουτιά στην θάλασσα έγινε μετά από πρόταση του πληρώματος του ναυαγοσωστικού, για να διαπιστώσει πως γίνεται μια διάσωση και πρόσθεσε ότι δέχθηκε για να μην φανεί αγενής.

Η Σιλβί Λισθά που κρατά πολύ σκληρή στάση στο προσφυγικό, έχει προκαλέσει ξανά την κοινή γνώμη της χώρας της. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε πει ότι ο Ιησούς Χριστός θα συμφωνούσε με την πολιτική της.

Αναφερόμενη στις εκκλήσεις για υποδοχή προσφύγων στην χώρα της έχει κάνει λόγο για την «τυραννία της καλοσύνης». Παλαιότερα είχε δηλώσει ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει την Εκκλησία της Νορβηγίας, θεωρώντας ότι οι ανθρωπιστικές απόψεις που εκφράζει την έχουν καταστήσει «εντελώς σοσιαλιστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου