Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ντομπρόβσκις: Εργαζόμαστε για να μείνει το ΔΝΤ, έχουμε όμως διαφορές

ntomprobskis-ergazomaste-gia-na-meinei-to-dnt-exoume-omws-diafores

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ώστε να διασφαλίσει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλτνις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Politico.

Όπως σημείωσε ο κ. Ντομπρόβσκις, το Ταμείο έχει διαφορική ανάλυση από την Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα ώστε να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους.




"Δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις για το ΔΝΤ, εργαζόμαστε ώστε να διασφαλίσουμε πως το Ταμείο θα είναι μέσα", είπε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε και στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τις δυνατότητες που υπαρχουν, τονίζοντας πωςμια από τις επιλογές για τους ευρωπαίους θα ήταν να εξαγοράσουν δάνεια που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και να τα αντικαταστήσουν με ευρωπαϊκά δάνεια, τα οποία έχουν χαμηλότερο επιτόκιο και καλύτερους όρους.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δέχθηκε και μια ερώτηση με έμμεση αναφορά στο Grexit. Ειδικότερα, το ερώτημα αφορούσε το πόσα μέλη θα έχει η ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια. Όπως απάντησε, ο ίδιος μιλά μόνο για διεύρυνση και όχι για περιορισμό της ζώνης του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου