Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Απεργούν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ κατά του πολυνομοσχεδίου

Απεργούν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ κατά του πολυνομοσχεδίου


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αντιδρώντας στο "αντιεργατικό", όπως το χαρακτηρίζουν, πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, από αύριο Σάββατο ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Μαΐου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, 23 Μαϊου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου