Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Στον διεθνή διαγωνισμό Ανθρωπιστικού Δικαίου Jean Pictet το Πάντειο Πανεπιστήμιο


Εξαιρετικά σχόλια απέσπασε η ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου για την παρουσία της κατά την πρώτη γραπτή φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού Ανθρωπιστικού Δικαίου Jean Pictet.


Το Πάντειο επιλέχθηκε ανάμεσα σε 112 ομάδες από όλον τον κόσμο στα τέλη του Νοεμβρίου 2015, ενώ η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Evian-les-Bains της Γαλλίας και στην Γενεύη από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου 2016.
Η ομάδα του Παντείου, που απαρτίστηκε από τις προπτυχιακές φοιτήτριες του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Ανδρονίκη Κοσμετάτου και Μαργαρίτα - Γεωργία Τούμπανη και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μπόμπου Ηλιάνα του ίδιου τμήματος, με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές σπουδές, διαγωνίστηκε στο γαλλόφωνο τμήμα του διαγωνισμού.
Το διαγωνιστικό μέρος περιελάμβανε σειρά δοκιμασιών, όπως debate ανάμεσα στις ομάδες και δοκιμασίες ενώπιον κριτών. Σημείο αναφοράς του διαγωνισμού αποτελεί, κάθε χρονιά, η μονοήμερη δοκιμασία που πραγματοποιείται σε εξωτερικές συνθήκες «πεδίου», όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες, έξω από τα βιβλία και τις σημειώσεις. Η ομάδα του Παντείου ανταποκρίθηκε θετικά σε κάθε πρόκληση που αντιμετώπισε.
Ο Διαγωνισμός Ανθρωπιστικού Δικαίου Jean Pictet αποτελεί ένα ετήσιο γεγονός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου των ανθρωπιστικών επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου