Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Super League: «'Όρθιος» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (1-1)


Με εξαιρετικό στήσιμο στο γήπεδο και παρότι έπαιζε με 10 παίκτες για 70 και πλέον λεπτά, ο ΠΑΟΚ πήρε «χρυσό» βαθμό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό (1-1) στπ ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play offs της Super League.


Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς απέδειξε τη δυναμική της και στην Αθήνα απέναντι σε έναν εκ των βασικών διεκδικητών για την έξοδο στο Champions League. Έμεινε πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο, βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω μετά την «ψυχρολουσία» που δέχτηκε στο 46΄, αλλά ισοφάρισε και σε γενικές γραμμές κράτησε εύκολα τον πολύτιμο βαθμό. Μέτριος επιθετικά ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν έδειξε πολλά πράγμα όπως και στη Νέα Σμύρνη και σαφώς θέλει να ανεβάσει πολύ την απόδοσή του στη συνέχεια εάν θέλει να πάρει την πρώτη θέση στο μίνι πρωταθλημα που διεξάγεται.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και με καλό passing game οι παίκτες του έβγαιναν πολύ επικίνδυνα στην επίθεση κυρίως από τα πλάγια, όπου ο Παναθηναϊκός εμφάνισε αδυναμίες ιδιαίτερα στο αριστερό του άκρο (Νάνο). 

Παρ΄ όλα αυτά, όμως, η ομάδα που έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο ματς ήταν ο Παναθηναϊκός. Στο 8΄ μετά από εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας από τους «πράσινους», ο Βιγιαφάνες πάσαρε στον Μπέργκ που από το σημείο του πέναλτι απέτυχε να νικήσει τον Γλύκο (μεγάλη απόκρουση του έμπειρου τερματοφύλακα).
Το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο στη συνέχεια, είχε ένταση και πάθος από τους ποδοσφαιριστές, αρκετές φορές και δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Παναθηναϊκός, που ανέβασε στροφές μετά το 10λεπτο και προσπάθησε κυρίως από τον άξονα να προκαλέσει ρήγματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ, απόκτησε μεγάλο πλεονέκτημα στο 20΄. 

Στην προσπάθειά του για τάκλιν ο Τζιόλης έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ζέκα, γεγονός που ανάγκασε τον Κύζα να αποβάλλει με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό μέσο του ΠΑΟΚ. Ο άλλοτε παίκτης του «τριφυλλιού» μπορεί να μην είχε πρόθεση, αλλά το μαρκάρισμα που έκανε ήταν αντιαθλητικό και σωστά αποβλήθηκε.
INTIME SPORTS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η εξέλικη αυτή ανάγκασε τους Θεσσαλονικείς να αλλάξουν αμέσως τον τρόπο παιχνιδιού τους. Ο Ιβιτς τράβηξε πίσω τον Ροντρίγκες, έδωσε εντολή στον Λέοβατς να περιορίσει της επιθετικές του προσπάθειες κι έτσι ο ΠΑΟΚ έγινε πιο συμπαγής μεοσοαμυντικά. Από την άλλη ο Στραματσόνι συνέχισε με το ίδιο σύστημα (4-4-2 με ρόμβο), το οποίο στην πράξη δεν δούλεψε και σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό των γηπεδούχων σε αρκετές φάσεις, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά την εστία του Γλύκου.

Δύο σουτ έξω από την περιοχή από τους Λέτο (άουτ) και Αμπέντ (εύκολα ο Γλύκος) ήταν ό,τι είχε να επιδείξει το «τριφύλλι» σε 25 λεπτά και συγκεκριμένα από τη στιγμή που έφυγε από το ματς ο Τζιόλης. Εν κατακλείδι η αποβολή αποδιοργάνωσε περισσότερο τους «πράσινους» απ΄ ότι τους αντιπάλους τους...
Με δύο υπέροχα γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 46΄ με το εκπληκτικό σουτ του Μπεργκ μέσα από την περιοχή (ασίστ του Λέτο), αλλά η «απάντηση» του «δικεφάλου» ήταν με το.. ίδιο νόμισμα. Ο Χαρίσης με φοβερό σουτ στο 50΄ «μιμήθηκε» τον Σουηδό κι έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Στιλ (1-1).
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο έντονης πίεσης των γηπεδούχων στην άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς, όμως, να δημιουργήσουν «καθαρή» ευκαιρία μπροστά από το τέρμα του Γλύκου. Σιγά-σιγά κι όσο περνούσε ο χρόνος οι παίκτες του «δικεφάλου» έφεραν το ματς στα μέτρα τους ρίχνοντας το ρυθμό του, ωστόσο, και πάλι ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει...κεφάλι στο σκορ με το φοβερό σουτ του Μπεργκ στο 77΄ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.  
Η βαθμολογία των play offs

ΠΑΟΚ         4
Παναθηναϊκός 4
ΑΕΚ          2 -1αγ.
Πανιώνιος    1 -1αγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου