Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Πανεπιστημιούπολη


Με σύνθημα «Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι» ανοίγει η σήμερα αυλαία του 19ου τριήμερου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Αθήνας.


Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα γύρω από το προσφυγικό, το κλείσιμο των συνόρων, τους χώρους στέγασης προσφύγων, τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τα κέντρα φιλοξενίας, την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν τρεις εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα το προσφυγικό:
  • «Διαδρομές Προσφύγων» Έκθεση φωτογραφίας των Γιάννη Λιάκου, Μάριου Λώλου, Στέλιου Μισίνα, Κώστα Νταντάμη, Νίκου Παλαιολόγου
  • «Ειδομένη, το τέλος του ταξιδιού»  Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μαθιουδάκη και
  • «Endless»  Έκθεση φωτογραφίας της Ελεάνας Κωνσταντέλλος, 
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν φαγητά και γλυκά από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της μέσης Ανατολής.
Ακόμη στον χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν θεματικοί χώροι, παιδότοπος, θεατρικά δρώμενα και φιλική συνάντηση σκάκι.
Επίσης, συγκροτήματα, πολιτιστικοί σύλλογοι και πλήθος καλλιτεχνών θα δώσουν το παρών όλο το τριήμερο ενώ την αυλαία θα κλείσει την Κυριακή ο Φοίβος Δεληβοριάς με το «τραγούδι του Ξένου» σε μια συναυλία φτιαγμένη αποκλειστικά με τραγούδια που μιλούν για τους ξένους.
Το 19ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, θα διεξαχθεί στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια στις 1, 2, 3 Ιουλίου 2016. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ ανά ημέρα ή 10 ευρώ για όλο το τριήμερο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για μετανάστες και ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου