Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Β. Λεβέντης: Ο Αλ. Τσίπρας ήλπιζε σε ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι για την απλή αναλογική


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήλπιζε στην ψήφο του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.


Κατηγόρησε ακόμη τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για σχηματισμό αντικυβερνητικού άξονα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό ο κ. Τσίπρας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Είπε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός εκγκλωβίστηκε προκηρύσσοντας διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος, καθώς, με βάση τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, υπάρχει κίνδυνος - κατά τον ίδιο - η Ν.Δ. να εγγράψει στο σύνταγμα την ενισχυμένη αναλογική, εάν αναδειχθεί πρώτο κόμμα.
Ο κ. Λεβέντης δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, σε περίπτωση ανάδειξης της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρώτου κόμματος σε πρόωρες εκλογές, να συζητήσει τη συμμετοχή της Ένωσης Κεντρώων σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου