Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γ. Βαρουφάκης προς Ηλ. Κασιδιάρη: Δεν φυλακισθήκατε για την αντίστασή σας στο μνημόνιο

Δεν φυλακισθήκατε για την αντίστασή σας στο μνημόνιο, αλλά για εγκληματικές πράξεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κατά την συζήτηση ερώτησης σχετικά με τον δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το “κούρεμα” του δημοσίου χρέους και πιθανή συμμετοχή της Ελλάδος στην τράπεζα των χωρών BRICS.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε ότι «δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να είναι καρπαζοεισπράχτορας» και πως είναι «εύκολο να ζητάς λιτότητα και μετά να είσαι στη βίλα σου και να πίνεις κοκτέιλ». «Εμείς από εδώ θα πάμε στη φυλακή σε ένα κελί 2 τετραγωνικά (…) Εμάς μας κλείσατε φυλακή», πρόσθεσε.
«Δεν είσαστε φυλακή για αντίσταση στο μνημόνιο, αλλά για εγκληματικές πράξεις. Δεν είμαι δικαστής, αλλά στη φυλακή δεν είστε λόγω αντίστασης στο μνημόνιο» του απάντησε σε αυστηρό τόνο ο υπουργός Οικονομικών.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Ηλ. Κασιδιάρης αντέδρασαν φωνάζοντας «το ίδιο κάνει, μας κλείσατε φυλακή», αλλά ο Γ. Βαρουφάκης επέμεινε: «δεν σας κλείσαμε εμείς, αλλά η ελληνική πολιτεία». Η απάντησή του «πνίγηκε» μέσα σε χειροκροτήματα των παρισταμένων υπουργών και βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου