Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Γαλλία: Σύλληψη 15χρονου για τρομοκρατία



Στη σύλληψη ενός αγοριού 15 ετών προχώρησαν το Σάββατο οι γαλλικές αρχές στο Παρίσι, καθώς φέρεται να προετοίμαζε επίθεση σε δημόσιο χώρο της γαλλικής πρωτεύουσας.


Όπως γνωστοποίησαν δικαστικές πηγές, το αγόρι έχει τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Ο έφηβος φέρεται να είχε επαφές με τον Γάλλο ισλαμιστή Ρασίντ Κασίμ, ο οποίος είχε καθοδηγήσει επίσης μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ σχεδίαζαν επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε από την πλευρά της ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία και, μέσω υπηρεσίας μηνυμάτων, προτρέπει υποστηρικτές του να διαπράξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία.
«Γυναίκες, αδελφές, συνεχίστε, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί μας;... Εκείνη κράδαινε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό… Πού είναι οι άνδρες;» ήταν ένα από τα μηνύματα του Κασίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.
Την περασμένη Κυριακή, ένα όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου εντοπίστηκε κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Η ανακάλυψή του οδήγησε στην αποκάλυψη ενός σχεδίου επίθεσης κατά σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι. Επτά άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερις γυναίκες, συνελήφθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου