Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μητρώο πολιτών προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής



Τη δημιουργία Μητρώου Πολιτών μέχρι τον Δεκέμβριο, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας μέσα σε τρία χρόνια και την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαιρετίζοντας εκδήλωση για τις αλλαγές στο Δημόσιο που έγινε στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Για το Μητρώο Πολιτών τόνισε ότι μέσα από αυτό θα συνδέονται ουσιαστικά οι 280 βάσεις δεδομένων του Δημοσίου. «Θα είναι μια μεγάλη ριζική ανατροπή και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα στο 2017, το 75% αυτών των βάσεων δεδομένων, που είναι οι μεγάλες βάσεις όπως το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και ο αριθμός ταυτότητας, θα μπορούν να δώσουν μια εντελώς άλλη δυναμική στη λειτουργία του Δημοσίου» είπε.
Σχετικά με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας διευκρίνισε ότι με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, συγκρότησαν την εθνική επιτροπή κωδικοποίησης της νομοθεσίας η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα κακοδιοίκησης που παράγει η πολυνομία και η υπερπαραγωγή νόμων. Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν χωρίς αμοιβή οι κοσμήτορες των τριών νομικών σχολών της χώρας, στελέχη του υπουργείου δικαιοσύνης και καθηγητές πανεπιστημίου.
Αναφορικά με την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης γνωστοποίησε ότι έχει συσταθεί με νόμο 25μελής επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου