Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία



Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την διανομή των βιβλίων ξεκινά το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά για τις μαθήτριες και τους μαθητές της χώρας.



Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος θα μεταβεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Μίκης Θεοδωράκης», προκειμένου να παραστεί στην τελετή αγιασμού.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά για να παραστεί στον αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λυκείου στη θέση «Φαραώ».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στη Γκράβα.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραβρεθεί στο αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.
Διαβεβαιώσεις ότι από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή η χρονιά παρέχει ο υπουργός Νίκος Φίλης στο πλαίσιο του μηνύματός του εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους.
«Τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη έχουν ανανεωθεί, τα βιβλία σας περιμένουν από το καλοκαίρι και τα έξοδα των σχολικών επιτροπών έχουν ήδη καλυφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών» σημειώνει μεταξύ άλλων.