Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Θάσος: Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός


Στη Θάσο θα μεταβεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το ξημερώματα του Σαββάτου. Η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά αναβάλλεται.


Στο μεταξύ, για την κατάσβεση της φωτιάς όλη τη νύχτα θα επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες, 15 εθελοντές, 10 ΟΤΑ και τρία μηχανήματα.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκανε λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα υπογραμμίζοντας ότι κάποια από βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο συμπλήρωσε «ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι».
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ πάντως σημείωσε ότι σε σύγκριση με το προηγμένο βράδυ η κατάσταση την Κυριακή πολύ καλύτερη, καθώς υπήρχε μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση. Απέφυγε ωστόσο να κάνει εκτίμηση για τον όγκο των δασικών και αγροτικών εκτάσεων που αποτέφρωσε η φωτιά. 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Θάσος
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το απόγευμα η Θάσος, ενώ το σύνολο σχεδόν των εναερίων πυροσβεστικών μέσων της χώρας επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στο νησί το πρωί του Σαββάτου.
Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκε το Καζαβίτι στον Πρίνο. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.