Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Κατά της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού ο κ. Γιάννης Τσιρώνης

Πύρ εναντίον του μοντέλου αξιοποίησης του Ελληνικού εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ,. Γιάννης Τσιρώνης, προκρίνοντας ως βέλτιστη λύση την μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Ο κ. Τσιρώνης είναι ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν εναντιωθεί στην πώληση του παραλιακού φιλέτου, επιλέγοντας μια πιο ήπια εκμετάλλευση του χώρου με βάση την μελέτη του πολυτεχνείου. Ξεχνά όμως ότι η παραχώρηση του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Ο διαγωνισμός είναι, μάλιστα, ένας από τους εννέα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, πως θα προχωρήσει με βάση τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία έχει μάλιστα επικαιροποιηθεί, προβλέπει πολύ λιγότερες εμπορικές και επιχειρηματικές χρήσεις της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, σε σχέση με το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Lamda Development, του ομίλου Λάτση, που έχει ανακηρυχθεί προσωρινός πλειοδότης από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο κ. Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «η στρατηγική σας στηρίζεται στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, που δεν αγγίζει μόνο τους μισθωτούς, αλλά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Είναι ο θάνατος του εμποράκου». Όπως είπε, «για την δική σας λογική ένα μεγάλο Mall στο Ελληνικό είναι επένδυση ανάπτυξης. Για την δική μας λογική είναι το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και η μετατροπή εμπόρων σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους».

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, «αυτό είχε ομολογήσει με κυνική ειλικρίνεια ο πρώτος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο κύριος Κουκιάδης το 2010 σε ημερίδα: Όλα αυτά τα μικροκαταστήματα πρέπει να κλείσουν και η εμπορική δραστηριότητα να περάσει σε λίγα χέρια. Με αυτήν την άποψη εμείς έχουμε πάρει οριστικό διαζύγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου