Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Είστε σίγουροι ότι ξέρετε πώς να δένετε τα παπούτσια σας;

Νομίζετε πως ξέρετε πως να δένετε τα παπούτσια σας. Το κάνετε κάθε μέρα, σωστά;. Ναι, ΟΚ, μπορεί να χρησιμοποιείτε έναν απλό κόμπο με διασταυρωμένα κορδόνια αλλά σας ξεφεύγουν οι ενδεδειγμένοι και ελκυστικότεροι τρόποι-συστήματα.
Προφανώς, όπως μάθαμε οι περισσότεροι, αρχίσαμε να δένουμε μόνοι μας τα παπούτσια μας στο νηπιαγωγείο. Όπως και με πολλά άλλα μικροπροβλήματα, ξεκινά από εκεί (γιατί, π.χ. Δεν κοιμόμαστε πια τα μεσημέρια;). Είτε τα αυτάκια του λαγού είτε άλλες τεχνικές, συνήθως δένουμε τα παπούτσια μας σκυμμένοι πάνω από το πεζοδρόμιο περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Για τον ρεπόρτερ του Bloomberg, δεν έχει χρειαστεί αυτό για χρόνια λόγω ενός κόμπου.

"Ένα καλά δεμένο παπούτσι υποστηρίζει και κρατά τα πόδια άνετα και εξισορροπημένα", αναφέρει ο Steven Taffel, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Leffot, ενός εκ των καλύτερων μαγαζιών ανδρικών παπουτσιών της Νέας Υόρκης. "Μου αρέσει πιο πολύ το look και η αίσθηση της μπάρας ή των παράλληλων κορδονιών.

Μπορεί να χρειαστεί να ξαναπεράσετε τα κορδόνια στα παπούτσια αφού τα αγοράσετε. Πολλές φορές δεν έχει γίνει σωστά. Αλλά είναι για καλό, μακροπρόθεσμα.

Tα επίσημα παπούτσια

Τα επίσημα oxfords έχουν αυτό που αποκαλείται "closed lacing". Αυτό σημαίνει πως το εμπρόσθιο μέρος του παπουτσιού γυρίζει προς τις τρύπες των κορδονιών, όχι προς τη γλώσσα.



Για να κάνετε το παραπάνω, χρησιμοποιείτε την τακτική του "Straight bar lacing".

Tα casual παπούτσια

Τα παπούτσια με ανοικτά κορδόνια όπου τα τμήματα χωρίζονται μέσω κομματιών δέρματος από το εμπρόσθιο μέρος του παπουτσιού είναι τα casual. Η καλύτερα πατέντα για εδώ είναι κρις-κρος, χιαστή, δηλαδή.



Sneakers

Ένα casual δέσιμο για τα sneakers, που μπορείτε να σφίξετε και να χαλαρώσετε όποτε θέλετε γρήγορα.





Τα εργαλεία



Ωραία, τώρα ξέρετε να δένετε τα παπούτσια σας. Αλλά χρειάζεστε τα σωστά κορδόνια και τα εργαλεία για να τα προσέχετε. Ιδού τρία από τα κυριότερα εργαλεία που δεν πρέπει να σας λείψουν.

Κορδόνια: Από το σουπερμάρκετ, ΟΚ, αλλά θέλετε κορδόνια γερά και ανάλογα με το παπούτσι. Μη βάλετε άσπρα σε καφέ Oxford. Σας παρακαλώ...

Δέντρα (?!)

Οι...φαν και μόνο μπορούν να βάζουν τα παπούτσια τους στα δέντρα, ή σε παπουτσοθήκες από ξύλο κέδρου, το οποίο απορροφά τις μυρωδιές και την υγρασία.

Κρέμα για τα παπούτσια

Μπορεί να μην χρειάζεστε γυαλιστερά παπούτσια καθημερινά αλλά η κρέμα για τα δερμάτινα παπούτσια θα τα προστατεύσει και θα τα κρατήσει "καινούρια" πολύ, πολύ παραπάνω. Θυμηθείτε τα χρόνια της στρατιωτικής σας θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου